De fleste studerende må leve på en sten for at få det hele til at gå op. Men det er faktisk slet ikke nødvendigt, hvis man blot er lidt kreativ og sparer de rigtige steder.
Når de fleste tænker tilbage på deres studieliv, så husker de det oftest som en af de bedste tider i deres liv. Det var en tid med fester, gode venner og en af de sidste uforpligtende perioder, inden voksenlivet med masser af ansvar bankede på.
Men hukommelsen har jo som bekendt en tendens til at glemme alle de ting, der ikke var så sjove. Og virkeligheden for de fleste studerende inkluderer – ud over festerne og vennerne – også et meget lavt, månedligt rådighedsbeløb, stress over lektierne og eksamenerne, ensomhed og hjemve, hvis man er flyttet langt væk hjemmefra.
Særligt det skrabede budget volder de studerende mange kvaler. Mange spiser dårligt og ikke særligt varieret, fordi de kun har råd til pasta og ketchup. Der er ikke råd til at købe nyt tøj, og en uforudset udgift som en bøde eller et tandlægebesøg kan blæse hele det skrøbelige korthus omkuld.
Det kan være hårdt at leve på den måde, når man skal læse i mange år. Men det behøver ikke være helt så galt, hvis blot man tænker smart og sparer de rigtige steder. Vi kommer her med vores to bedste råd.
Indholdsfortegnelse
1. Lav en madplan
For langt de fleste voksne eller halvvoksne personer fylder madposten den største del af det månedlige budget. Derfor er det også her, man skal sætte ind, hvis man virkelig vil spare penge og få mere råd til andre ting. Mange studerende spiser alene, og der er derfor ingen at dele madbudgettet og måltiderne med. Det bedste råd er her, at du skal lave store portioner og fryse det ned. Det koster rigtig mange penge at lave et nyt måltid hver dag. Det er er også en god idé at lave en madplan for hele ugen og kun handle ind én gang. På den måde sørger du for kun at handle det ind, som du faktisk har brug for. Der ryger ofte en masse unødvendige impulskøb ned i kurven, når man handler ind flere gange om ugen. At lave en madplan og kun handle ind én gang om ugen kræver lidt forarbejde, men det kommer virkelig til at betale sig i den anden ende.
2. Tag et forbrugslån
De fleste studerende har sikkert hørt rigtig meget dårligt om forbrugslån. Renterne er tårnhøje, kontrakterne er uigennemskuelige, og man kommer til at betale lånet mindst to gange tilbage. Men faktisk kan forbrugslån være den mest billige form for at låne penge. Det er ofte en rigtig dårlig idé at købe ting på afbetaling, for her er renten virkelig høj, og det, man køber for pengene, mister sin værdi hurtigere, end du når at betale det tilbage. Og hvis du tager en kassekredit, afdrager du ikke på gælden. Det drager banken godt af, som tager sig betalt for at opretholde din kassekredit. Hvis du virkelig gerne vil ud af rejse eller købe en ny computer, så kan et forbrugslån være en god vej. Tjek Moremoney.dk for at få et fuldt overblik over de lånemuligheder, du har.
Pia skriver
Hej. Jeg må sige at det er altid dejligt med nogle råd hvor man kan spare lidt penge.