Der er mange gode grunde til at få et fritidsjob, imens du går i skole. Det kan både være lærerigt, sjovt, og så giver det selvfølgelig også ekstra penge hver eneste måned. Det giver dig mulighed for at spare op eller forsøde hverdagen, hvilket jo bare er fedt. Samtidig bliver det langt lettere at få for eksempel studiejobs senere i livet, når du har haft et fritidsjob, imens du gik i skole.
Men hvordan finder du de rigtige fritidsjob, og hvilke er oplagte at gå i gang med? Det kan du læse mere om her.
Indholdsfortegnelse
Sådan finder du et fritidsjob
Der findes mange forskellige portaler, du kan søge job igennem. Nogle af dem er decideret oprettet til fritids- og studiejobs, imens andre er til alle, der leder efter en eller anden form for arbejde. For eksempel er der Jobindex, som er Danmarks største jobportal.
Hvis du skal finde et fritidsarbejde på Jobindex, skal du filtrere din søgning. Det vil sige, at du skal vælge i menuen, at du kun vil se arbejde for unge, som leder efter arbejde, som ikke kræver yderligere kvalifikationer, end at du går i folkeskolen eller på gymnasiet. Ellers får du en masse muligheder op, som ikke er relevante for dig. Læs mere om Jobindex og bliv klogere på, hvordan det fungerer.
Du kan også være heldig, at dine forældre kender et sted, du måske kan få et arbejde. Hvis de for eksempel har venner eller bekendte, som ejer en virksomhed, kan der være god mulighed for, at du kan få lov at udføre en opgaver der nogle timer om ugen. Derfor kan det i første omgang være en god ide at spørge dem.
Hvilke fritidsjob er oplagte at søge
Der er mange forskellige steder, hvor du kan finde dig et super godt fritidsjob. Om du er gammel nok til at sidde ved kassen, afhænger af din alder. Du skal generelt være 17 år, før det kan lade sig gøre. Men hvis du er yngre, er der stadig masser af muligheder. Du kan for eksempel arbejde på lager, du kan fylde hylder op, være assistenttræner i en sportsklub, eller du kan hjælpe kunder med at finde det, de leder efter.
Et supermarked er et oplagt sted at søge, fordi der altid vil være en masse forskellige opgaver, du kan gå i gang med. Byggemarkeder er også gode, for eksempel Harald Nyborg. Her kan du både sætte varer frem, udlevere varer og vise kunderne på rette vej. Du kan læse en guide til Harald Nyborg her.
Som sagt er der ligeledes mange sportsklubber, som kan bruge hjælpetrænere. Du skal dog være opmærksom på, at disse stillinger ikke altid er lønnede. Men der er mange steder, hvor de er. Eksempelvis kan hjælpetrænerstillinger i din lokale svømmeklub ofte være en god ide. Her får du løn for at hjælpe små børn med at lære at svømme i vandet. Det er både sjovt og hyggeligt, samtidig med det kan hjælpe dig senere i livet, hvis du gerne vil arbejde med børn.
Skriv et svar