For de fleste er boligmarkedet en jungle at navigere i. Men ikke for en ejendomsmægler. For en skarpt trænet sælger af både huse og lejligheder er boligmarkedet i stedet en arbejdsplads, hvor kundernes glæde ofte kan spores tilbage til lønchecken. En arbejdsplads, hvor man ofte er med til at starte nye kapitler i flere livshistorier. Og en arbejdsplads, der altid vil være behov for.
Der sælges boliger i Danmark som sjældent set tidligere. Og det giver også sig selv, at salg af boliger nok aldrig går helt af mode. Derfor er det vigtigt med et felt af skarpe ejendomsmæglere, der sikre alle parter en fair handel og en god oplevelse. Både som køber, som sælger og som mægler.
Indholdsfortegnelse
Følg uddannelsesstien
For at blive ejendomsmægler skal du først tage en gymnasial uddannelse. Det kan både være STX, HHX, HF, HG eller HTX, eller diverse EUD-forløb. Med den gymnasiale uddannelse kan du søge ind på en af følgende uddannelser:
- Finansøkonomuddannelsen: 2 års fuldtidsuddannelse + 3 fag fra akademiuddannelsen i finansiel rådgivning.
- Finansbacheloruddannelsen: 3,5 års fultidsuddannelse + 1 fag fra akademiuddannelsen i finansiel rådgivning.
- Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning: 3 års deltidsuddannelse.
Der kan være forskellige årsager til at søge de forskellige uddannelser, så som tid og krav. Læs gerne op på uddannelserne, og find ud af, hvad der tiltaler dig mest. Bemærk her, at man som ejendomsmægler skal være i et ”trainee”-forløb i 2 år, før man bliver autoriseret. Det er ikke alle typer uddannelse, hvor dette elevforløb er medregnet.
Har du tidligere uddannelser, der det muligt at du kan tage uddannelsen akademiuddannelsen i finansiel rådgivning på kortere tid. Forhør dig om dette, før du søger ind.
At være trainee
Alle ejendomsmæglere går igennem et elevforløb, enten under uddannelsen eller efter. Dette varer to år, og er sidste skridt på vejen til at blive autoriseret ejendomsmægler. Det er muligt at være trainee over alt i landet. Som ejendomsmægler i Faxe, ejendomsmægler i Næstved eller ejendomsmægler i Haslev vil du få værdifuld erfaring, når det kommer til salg af både boliger, men også kontor- og erhvervslokaler.
Lønnen som trainee er selvsagt ikke lige så høj som hos en autoriseret ejendomsmægler. Men den er til gengæld ofte fast. En fuldt udlært ejendomsmægler vil ofte enten være helt eller delvist provisionslønnet. Selvom lønnen generelt er god, kan der altså sagtens v ære perioder, hvor indtjeningen ikke er i top. Omvendt vil der også være tider, hvor man tjener kassen.
Hvor kan ejendomsmæglere arbejde?
De fleste tænker nok ejendomsmæglere som mennesker, der sælger huse. Og en stor del af ejendomsmæglerne havner selvsagt også i lige netop ejendomsmæglerfirmaer. Men faktisk arbejder ejendomsmæglere, eller valuarer som de også kaldes, også i mange af de institutioner, der undertiden håndterer boliger, dvs. kreditinstitutter, banker, domstole m.m. Her håndteres køb, salg og tvangsauktioner af både offentlige og private ejendomme og boliger.
Derudover er der også ofte ejendomsmæglere tilknyttet til private udlejningsfirmaer. De både køber og prissætter boligerne, og er ligesom mange af de institutionelt ansatte sikret en fast løn frem for provisionsløn.
Skriv et svar