Går du fra at arbejde fuldtid til at blive studerende, så vil du nok opleve et fald i din indkomst hver eneste måned. Som studerende er du berettiget til SU, som er en støtte til de studerende, du får kvit og frit.
Du vil få omkring 5500 kroner udbetalt ved at bruge dit frikort på denne indkomst. Det betyder også, at resten af pengene skal du selv ud og tjene ved siden af dit studie, hvis du vil undgå kviklån eller andre gældsprægede løsninger.
Heldigvis er der gode muligheder for et job ved siden af, eller hvordan du får flere penge mellem hænderne. Vi kommer med gode råd til, hvordan du bedst muligt får pengene til at række til, så du slipper udenom fristelserne ved kviklån eller andre lånemuligheder online.
Indholdsfortegnelse
Derfor skal du undgå kviklån
Nu har vi nævnt de velkendte online låntyper en gang eller to, og det er netop for at få dig til at tænke dig en ekstra gang om, inden du låner penge online.
Kviklånet er ikke billigt, men det er nemt at optage, og næsten alle kan få lov til at få de ønskede penge på kontoen. Det er samtidig hurtigt, og du vil ofte få pengene samme dag. Men med alt, der er nemt, følger også nogle konsekvenser, og ved kviklån kan det vise sig at være en af de store.
For med kviklån følger der høje renter og gebyrer, og det kan komme til at koste dig dyrt. For at undersøge dette, skal du altid kigge på lånets ÅOP, der udgør de årlige omkostninger i procent.
Dette tal kan ofte overstige 500 procent, og det bliver en dyr fornøjelse for dig. I stedet for bør du undersøge muligheden for et SU-lån, som du kan låne, mens du er studerende.
SU-lånet
Hvis ikke du føler, at du har tid til at få et arbejde ved siden af dit studie, eller har du en dyr husleje, der skal betales, så kan du med fordel overveje et SU-lån.
Dette er et lån til studerende, hvor du kan få udbetalt maksimalt 3.000 kroner hver måned. Du bestemmer selv, hvor meget du vil have udbetalt og hvor ofte. Fordelen ved et SU-lån er, at du først skal tilbagebetale lånet og renter, når du er færdig med dit studie. Det koster dig altså ikke noget at låne penge, imens du er studerende.
Du kan dog heller ikke betale lånet tilbage, som det passer dig, når du er ude på arbejdsmarkedet igen. Et SU-lån skal tilbagebetales over en årrække, og derfor kan det være en træls udgift at have hængende over sig i mange år.
Overvej, hvad du har brug for
Som studerende skal der ofte skrues lidt ned for forbruget, samtidig med at du gerne vil gå til fester og hygge med veninderne ude i byen.
Derfor bør du overveje en ekstra gang, hvad du egentlig har brug for. Sørg for at få lavet et budget, så du ved, hvad du har til rådighed hver måned, efter alle faste udgifter er betalt. Vil du gerne have råd til caféture og et glas vin i byen, så bør du sætte nogle rammer for dine shoppingvaner, hvis du har nok tøj i forvejen.
Du skal altså overveje, hvad du bruger dine penge på, og om du kan skære ned nogle af stederne. Er du fast ryger, så kan du med fordel overveje at stoppe. Det kan vise sig at være mange hundrede kroner ekstraom måneden til alt det sjove.
Madplan
Et andet punkt, hvor du kan sørge for at holde styr på dit budget, er, når du laver mad. Mange har stor succes med en madplan, hvor de hver uge finder ud af, hvad der skal være på menuen.
Den store fordel ved dette er, at du får brugt alt det, du har i køleskabet, og får købt ind til de andre dage. Her handler det om god planlægning, og så sparer du også tid, hver gang du handler. Du slipper nemlig for at skulle finde på en ny ret hver gang.
Samtidig vil en madplan gøre det muligt for dig at være mere specifik, når du handler. På den måde kan du også undgå impulskøb, fordi du handler ind på vej hjem fra træning eller skole. Impulskøb er ofte nogle af dem, der gør ondt på madbudgettet.
Skriv et svar