Studentertiden er en tid, der byder på mange traditioner, og der er en masse, der skal tilrettelægges og planlægges. Alle de mange ting man skal nå i løbet af studenterugen, skal man have styr på, og det er altid en god idé at gå i gang med planlægningen i god tid, så man undgår for meget stress, og så man ikke risikerer at glemme noget. Find herunder en række gode tips til, hvad man skal huske at planlægge til studenterugen.
Indholdsfortegnelse
Den dag huen kommer på
Den vigtigste dag på studenterugen er selvfølgelig den dag, studenten får sin hue på. Den baner nemlig vejen for alle de andre fester og fejringer i løbet af studentertiden. Det er en tradition, at den tætteste familie og nogle venner venter udenfor eksaminationslokalet til den sidste eksamen. Én af familiemedlemmerne eller vennerne/veninderne får lov til at give studenten huen på, og det er dette øjeblik, der markere starten på hele studentertiden. Herefter skåler man med et glas champagne, og studenten får en gave eller blomster, og får taget en masse billeder. Hvordan resten af dagen forløber er helt op til én selv. Mange tager ud at spise til frokost eller aftensmad for at fejre det, og nogen holder selve studenterfesten senere samme dag.
Studenterfesten
Studenterfesten er til for at lade familie og venner ønske studenten tillykke og komme med gaver og blomster. Hvornår man holder studenterfesten, kommer an på, hvornår den sidste eksamen ligger, og hvad man selv foretrækker. Nogen holder festen samme dag, som huen er kommet på, og andre venter nogle dage eller en uges tid. Det vigtigste er bare, at studenterfesten er et afslappet og uformelt arrangement. Det bliver ofte holdt i haven, og fungerer tit som et åbent hus, hvor de inviterede kan komme og gå, som de har lyst til indenfor en bestemt tidsperiode. Der skal selvfølgelig være pyntet op med farver, der passer til studentens uddannelse, og en masse pynt, der udstråler liv og glæde. Man skal huske at servere en masse drikkevarer; det kan være en god champagne til velkomstdrink og kolde øl til resten af festen. Det er også en god idé at servere noget lækkert mad, men det behøver ikke at være mere kompliceret end pindemadder og/eller grillpølser.
Det er på ingen måde kompliceret at afholde en studenterfest – så længe man har pyntet op, har mad og drikkevarer klar, har opstillet et gavebord, og har inviteret familiemedlemmer og gode venner på besøg, skal det nok blive en hyggelig eftermiddag og aften.
Vognturen
Ifølge de fleste studenter er vognturen nok det største højdepunkt i løbet af hele studentertiden. Klassen går i gang med at planlægge vognturen i lang tid i forvejen, og der skal være styr på leje af studentervogne, pynt på vognen, ruten og meget mere. Studentervognen er selvfølgelig det vigtigste, da ens vogntur afhænger af den. Her er det en god idé at kigge efter køretøjer, der har eget indbygget anlæg, så man ikke skal tænke på det, og så er det kun en bonus, hvis køretøjet er overdækket, hvis nu det skulle begynde at regne. Mange vælger at hyre en DJ, som er med på vognturen hele vejen igennem, så man kan være helt sikker på, at festen aldrig går i stå.
Det er selvfølgelig ikke kun selve køreturen, der skal planlægges, for hvert enkelt stop betyder også meget for oplevelsen. Det kan være fristende at stille op med det helt store arrangement, fordi man selvfølgelig vil gøre alt for at fejre sin søn/datter, men det er langt fra nødvendigt. Der er mange stop på ruten, og studenterne får virkelig meget at spise og drikke, så det er tilstrækkeligt blot at servere noget let. Det kan være frisk frugt, kage, is eller sandwich. Det er en stor fordel at koordinere med de stop, der kommer før og efter ens eget, så man ikke kommer til at servere det samme. Servere stoppet før dig for eksempel noget mere tungt som kage eller sandwich, så skal du undgå at gøre det samme og i stedet have frugt eller noget andet let og friskt klar, ellers er det ikke sikkert, at studenterne har lyst til at spise meget af det.
Skriv et svar